Ülkemizin bazı yörelerinde kurut
olarak da bilinen keş, süzme yoğurttan yapılan oldukça sert bir peynir
çeşididir.
Keş yapmak için yoğurt bir tülbente konup iyice süzülür. Daha sonra bir ağırlığın altına konarak içindeki suyun tamamen çıkması sağlanır.
Elde şekil verildikten sonra kuruması için güneşe bırakılır ve tamamen sertleşinceye kadar bekletilir.
Keş yapmak için yoğurt bir tülbente konup iyice süzülür. Daha sonra bir ağırlığın altına konarak içindeki suyun tamamen çıkması sağlanır.
Elde şekil verildikten sonra kuruması için güneşe bırakılır ve tamamen sertleşinceye kadar bekletilir.
Bolu çevresinde rendelenip cevizle karıştırılan keş, ev yapımı eriştenin üzerine ilave edilerek yenir. Keş ayrıca tereyağında hafifçe kızartıp, makarnanın üzerine serpilip kullanılır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder