16 Ağustos 2013 Cuma

Neler Tuketiyoruz

Yeniden merhabalar! :)
Besinlerin canlılar için değerini hepimiz az-çok biliyoruz. Üstelik bu değer de her canlı için değişkenlik gösteriyor. Mesela bir kedi pekmez yemez, bir inek yaprak sarması yemez ama ot yer. İnsanlar ise her otu yiyemez, gibi... Tükettiğimiz besinlerin hem ruhumuza, hem de vücudumuza kattığı anlamlar vardır. Sağlıklı kalabilmemiz için gerekli olan bütün vitaminleri yine yediğimiz besinlerle sağlarız.
Brokoli
Daha birkaç sene öncesinde brokoliyi tanımıyorduk ama zengin vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuzun ihtiyaçlarını karşılayan zengin içerikli besinlerden bir tanesi.

Karpuz
Karpuzun serinletici etkisi vardır, bir de bunu buz dolabında soğumuş halde düşünün. Sıcak hali bile serinlemeniz için etkilidir. Vitaminlidir de.

            
Ceviz
Özellikle saçlarınızın kolay ve sağlıklı uzamasını sağlayan ceviz, önemli bir protein kaynağı.

Armut
Armutun faydalarından pek bahsedildiğini duymadım ama boşaltım sistemi için çok faydalı olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Özellikle de ileri derece kabız vakası da olsanız, bir tane armut sizi düşmüş olduğunuz o zor durumdan sıkıntısız bir şekilde kurtaracaktır.

Fındık
Günde bir avuç fındık cildi güzelleştirir, fakat fazlası alerjisi olanlara sivilce yapabilir. İçerdiği yağ sayesinde enerji yapıcıdır, halsizseniz bir avuç fındık size çok iyi gelecektir.

             
Domates
Domatesin yıllardır kan değerlerimize etkisi olduğu söylenir, öğledir de zaten. A vitamini açısından zengin olan domates, içerdiği yararlı asitlerle vücudumuzun sıkı kalmasını sağlarken erken yaşlanmayı önleyici etkiye de sahipmiş. :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder