5 Ekim 2013 Cumartesi

Gozleme Tarifi

Selamlar! :) bugün sizlerle güzel bir tarifi paylaşmak istedim. Evlerimizde yapabileceğimiz türden bir tarif bu, görüntüsü bile iştah açmaya yeten ve ne kadar yesek de doyamadığımız bir tarif. :)


Malzemeler
1 adet bayat ekmek

2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
Patatesli harç için:
3 adet patates
3 dal taze soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon,
kuru nane

Kıymalı harç için: 250 gram kıyma

1 adet soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon,
kuru nane

Peynirli harç için:

250 gram beyaz peynir
1 demet maydanoz

Gözleme Yapılışı

Bayat ekmeği ıslattıktan sonra kabuklarıyla birlikte suyunu sıkın. İyice ezip, unu ekleyin. Yoğurup, yumuşak bir hamur elde ettikten sonra hamuru 12 adet küçük parçalara ayırın. Üzerini nemli bezle örtüp, 30 dakika dinlendirin. Patatesli harç için patatesleri haşladıktan sonra küp küp doğrayın. Ayrı bir yerde taze soğanı kıyıp, sıvıyağda soteleyin. Kenara alıp ılınmaya bırakın. Derin bir kaba aldığınız patatese, soğan, tuz, karabiber, pulbiber, kimyon ve nane ilave edip, iyice karıştırın. Kıymalı harç için ise ince doğranmış soğanı yağda soteleyin. Kıymayı ilave edip kavurun. Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon ve nane ekleyip karıştırın. Peynirli harç için peyniri çatalla ezip, kıyılmış maydanozla karıştırdıktan sonra bezeleri tabak büyüklüğünde açıp, yufkaların yarısına hazırladığınız içlerden koyun. Yufkaların diğer yarısıyla da üzerini örtün. 

Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızarttıktan sonra da üzerine  tereyağı sürün ve sıcacık bir şekilde servis yapın. Afiyet olsun! ^.^

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder